Când a murit la 16 august 1977, Regele Rock & Roll-ului, Elvis Presley cântărea 159 de kilograme, datorită unui regim alimentar care conţinea, în medie 22.000 de calorii pe zi. Meniul zilnic, condimentat cu droguri şi depresie, a pavat drumul spre mormântul regelui.
Din bărbatul tras prin inel de la începutul carierei lui, idol a milioane de femei, ajunsese în ultimii ani de viaţă un obez obsedat de mâncare. Pentru a se simţi bine, mânca 6 ouă, o jumătate de kilogram de şuncă, un sfert de kilogram de cârnaţi si 12 prăjituri la micul dejun. Era atât de subjugat de preferinţele sale culinare încât într-o noapte, în 1976, a zburat la Denver doar pentru a mânca sandvişul său preferat: Fool’s Gold Loaf. Acesta l-a costat 16.000$ şi conţinea o mare baghetă italiană, tăiată pe jumătate, scobită de miez şi umplută cu margarină, jeleu şi unt de arahide. La mijloc, între cele două felii trona o cantitate considerabilă de 500 de grame de bacon prăjit, iar înainte de servire, era cu totul prăjit în mult unt. Totalul caloriilor? Peste 8.000, cu mult peste limita zilnică admisă.
Astfel, pentru a scăpa de kilogramele în plus, care l-au schimbat complet, Elvis Presley a aplicat o metodă la modă în anii 70. A ajuns să apeleze la cocktail-uri de somnifere, după ce a aflat că în timpul somnului corpul nu consumă calorii, ci le arde cu o putere uimitoare.
Prin urmare, în timpul unui turneu din Las Vegas, cântărețul a folosit metoda sedării pentru mai multe zile, în speranța de a slăbi rapid și ușor. Toate metodele nesănătoase, alimentate de depresie și multe droguri, au dus în cele din urmă la moartea marelui artist. Când a murit, avea doar 42 de ani, potrivit unica.ro.