Taxa de cuptor a fost deja introdusă la Cluj-Napoca, la recomandarea Oficiul Județean Cluj pentru Protecția Consumatorului, care a stabilit și procedura. Produsul din carne se cântărește crud și apoi se adaugă 3 lei la fiecare 100 de grame gătite. Sunt antreprenori care deja aplică această taxă, care are titlu de recomandare, iar asta îi înfurie pe români. „Nesimțire. Sunt taxe pentru proști, vor pierde jumătate din clienți”, spune un client al unei carmangerii din oraș.
Oamenii sesizează în fiecare zi că prețurile cresc în fiecare zi, iar comercianții încearcă să adauge noi taxe. Este și cazul unei carmangerii din Cluj Napoca unde a fost adăugată taxa de cuptor. Un bărbat a trecut pragul carmangeriei și când a ajuns la casa de marcat cu produsele alese a fost informat că are mai mult de plătit pentru porția obișnuită de mâncare. Pe bon i-a fost adăugată și o taxă de cuptor în valoare de 8 lei. „Nesimțire! Taxe pentru proști, vor pierde jumătate din clienți, majoritatea taximetriștilor mănâncă acolo”, a declarat bărbatul pentru Știri de Cluj.
Știri de Cluj a contactat directorul Carmangeriei Moldovan, care ne-a explicat că a fost introdusă o asemenea taxă la recomandarea ANPC.
„Da, am introdus taxa de cuptor. Am făcut o modificare! Înainte aveam niște meniuri cu un preț fix, iar acum la recomandarea domnilor de la ANPC am făcut acest lucru. Am anulat vechile meniuri și am extins oferta. Acum se pot comanda și vechile meniuri, dar și orice alt produs din magazin, care poate fi gătit”, a declarat Raluca Rus, directorul Carmangeriei Moldovan, pentru Știri de Cluj.
Punct de vedere integral Carmangeria Moldovan:


Mai mult, pe stiridecluj