Sărbătorile de iarnă reprezintă perioada cea mai așteptată de adulți, dar mai ales de cei mici. Unul dintre motive îl reprezintă târgurile de Crăciun, dar și decorul de poveste din oraș.
Considerat unul dintre cele mai mari târguri de Crăciun din Europa, târgul de Crăciun de la Bucureşti, din Piaţa Constituţiei, s-a deschis de Sf. Andrei, 30 noiembrie 2023, şi ar urma să stea deschis în jur de patru săptămâni.În București, oamenii au parte de mai multe târguri de Crăciun, însă cel principal se ține în Piața Constituției și se ridică la nivelul târgurilor de Crăciun din Europa. Autoritățile au promis activități distractive pentru copii și adulți.Tot în data de 30 noiembrie, s-a aprins și iluminatul festiv în Capitală.
Delia, a cântat în deschidere, spectacolul ei este prefaţat, însă, de un recital al Corului de copii „Maestra”, condus de Elena Radu.Autorităţile au decis ca, în acest an, intrarea la Târgul de Crăciun Bucureşti să fie gratuită, de asemenea ii încurajeză pe vizitatori să cheltuie cât mai mulţi bani la Târgul de Crăciun Bucureşti, mai ales că există o listă lungă de producători care etalează produse dintre cele mai diverse.
Program general Târgul de Crăciun București 2023:
Debut – 30 noiembrie: 16:00 – 22:00
Vineri, 1 decembrie: 10:00 – 22:00
Luni, 25 decembrie: 12:00 – 22:00
Marți, 26 decembrie: 10:00 – 22:00
În restul zilelor:
Luni – Vineri: 12:00 – 22:00
Sâmbătă – Duminică: 10:00 – 22:00.
La târg veți putea găsi peste 130 de căsuțe de Crăciun în care meșteșugari și producători locali își vor prezenta arta, tradițiile și preparatele culinare.Tot aici găsiți o gama largă de decorațiuni de sezon precum globuri pictate manual, clopoței din ceramică, coronițe împletite și alte ornamente specifice precum icoane și obiecte tradiționale, jucării, bijuterii sau cosmetice naturale.Timp de o lună, copiii se vor bucura de spectacolele de teatru, jucate pe scena evenimentului, care îi vor purta pe tărâmul magic al imaginației.
De asemenea, Casa lui Moș Crăciun își deschide porțile, încă din prima zi a târgului, loc în care, până la sosirea acestuia, spiridușii îi așteaptă pe cei mici, pentru a-și realiza propriile scrisori cu dorințele de Crăciun.